Стоматолошка ординација у Основној школи “Посавски партизани” ради пуних 30 година, а од протекле недеље има нову стоматолошку столицу са пратећом опремом.

Ову ординацију је данас обишао председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић и рекао да школски стоматолог има веома важну улогу у превентивним прегледима, али и ослобађању ученика од страха од зубара.

Стоматолог, Др Слађана Стефановић је изразила задовољство јер ће, како каже, нова столица омогућити лакши рад, а деци ће бити пријатније и удобније. Она је рекла да се деца интересују за нову опрему и да се дневно обави и до 60 прегледа.

Нову опрему је обезбедио Дом здравља Обреновац.

– Столица је стигла пре 15 дана, намењена је и за превентивне прегледе као и за лечење. У овој школи није мали број ученика, има их 800. Дом здравља се труди и увек ће се трудити да олакша посао нашим стоматолозима као и да направи боље услове нашим корисницима, поготово деци. Деца се овде осећају слободније, овде су као у својој кући, а знамо колико су важни превентивни и систематски прегледи који се овде раде – казао је директор Дома здравља, др Обрад Исаиловић.

Мирослав Чучковић се овом приликом осврнуо на два проблема која постоје у обреновачком здравству.

– Имамо два задатка, а то су да се у Првој обреновачкој основној школи направи оваква ординација као и да се пронађе очни лекар. У Дому здравља Обреновац је конкурс за офталмолога стално отворен  и позивам све заинтересоване да се пријаве – рекао је Чучковић.

Др Исаиловић се надовезао на проблем непостојања офталмолога у Дому здравља и рекао да родитељи који уписују децу у први разред треба да узму поврду да систематски преглед не може да се обави у Дому здравља. Преглед могу обавити у било којој приватној очној клиници, а Дом здравља ће рефундирати трошкове.