Једини пут који спаја Обреновац са Београдом је магистрални пут, али већ деценијама, посебно на делу код Умке, постоји опасност за све учеснике у саобраћају због клизишта. Осим великог оштећења коловоза, на једном делу пута за Обреновац постоји опасност од одрона, јер је на клизишту. Грађани који тим путем свакодневно пролазе истичу да је то најбржа веза са Београдом, али да је у изузетно лошем стању због чега свакодневно страхују за своју безбедност.

Председник Радне групе за утврђивање приоритета за повећање безбедности људи и имовине у граду Београду Дејан Ранђић каже да је неопходно у што краћем року санирати пут који повезује Београд и Обреновац и апелује на Путеве Србије да убрзају радове.

– Мислим да овде имамо ону класичну збрку која се зове различите надлежности. Наиме, овај магистрални пут је у надлежности републичких органа и Град Београд упркос жељи да изађе у сусрет грађанима Обреновца није у ситуацији та тако нешто уради. Оно што је неопходно и због чега смо овде је да практично апелујемо да се што хитније нешто уради како би се ова деоница санирала- рекао је Дејан Ранђић.

Председник Скупштине општине Обреновац Мирослав Неговановић истиче да штета, уколико се пут што пре не поправи, обреновчане може коштати и живота, јер немају клинички центар, нити породилиште.

– Оно што је највећа брига свих грађана Обреновца је да хитна служба овде иде неколико пута за Обреновац и да су животи у питању. Свака секунда може некоме да спаси живот или ће се неко дете родити или ће можда изгубити живот на путу од Обреновца за Београд – казао је Неговановић.

У Путевима Србије кажу да санација клизишта обухвата радове у дужини од два километра и да се тренутно ради на том, јер је процењено да је најугроженије. Радови би требало да буду завршени до краја месеца, а између осталог тај део пута биће подигнут за више од једног метра.

Наредних дана почињу радови и на другим деловима угроженог магистралног пута, а неопходне поправке требало би да буду завршене до септембра, уколико то дозволе временски услови, наведено је у саопштењу Путева Србије.

 
Извор: Студио Б