У четвртак, 9. јуна, у 19.00 часова, у Библиотеци “Влада Аксентијевић” Коста Димитријевић, угледни книжевник и новинар, представиће своју нову књигу.

Недавно објављења књига ”Необичне судбине” у издању Библиотеке ”Прометеј” из Београда, обимно је али надасве интригантно и узбудљиво штиво. Посебна драж ове књиге је што је Коста Димитријевић многе значајне личности о којима пише у овом делу и лично познавао, дружио се и писао о њима: Исидора Секулић, Милош Црњански, Оља Ивањицки, Иво Андрић, Александар Дероко, Милић од Мачве, Бранко Миљковић, вајари Тома Росандић и Ристо Стијовић и многи други значајни уметници који су обележили српску културу.
У својој новој књизи, Коста Димитријевић духовито, луцидно говори о овим људима, кроз детаље о њиховом животу, карактеру и открива неке мање познате моменте из њихових биографија који до сада нису били доступни јавности.

Коста Димитријевић (1933.) угледни је књижевник и новинар. У току 60 година свог плодног стваралаштва објавио је 45 књига (приповетке, путописи, есеји, романи, животописи) и преко 2000 прилога у листовима и часописима.За свој рад добио је низ признања, попут Октобарске награде града Београда, Награду за животно дело из фонда Светозар Марковић, Златни беоучуг, Културно-просветне заједнице Београд и многе друге. 

На промоцији учествују: Коста Димитријевић, аутор и Анита Панић, критичар.