Прве пролећне дане насеље Ројковац дочекује другачијег изгледа. Наиме, на задовољство свих станара започети су радови на асфалтирању и уређењу платоа испред стамбених зграда.

Мештани су похвалили активности надлежних, јер се ради о простору значајном и за све возаче овог насеља, али и за велики број малишана.

Пре самих радова стручне службе Јавног предузећа за изградњу Обреновца и “Београд пута” изашле су на терен на захтев чланова Месне заједнице Рвати, након чега је донета одлука да се оштећене саобраћајнице санирају.

“На територији Месне заједнице Рвати рађено је асфалтирање деоница које су оштећене и поставили смо нову саобраћајну сигнализацију. Поред тога, настављају се радови у насељу Ројковац, у току је асфалтирање платоа испред стамбених зграда. Затим ће се наставити асфалтирање стазе која се налази унутар самог насеља Ројковац, односно између стамбених зграда и Основне школе “Јефимија”, тако да ће становници имати нову пешачку стазу која ће бити уређена и обновљена”, рекла је Маријана Џомбић Којић, члан Савета месне заједнице Рвати.

Док прилази и стазе не буду пресвучени новим слојем асфалта, екипе “Београд пута” обавиће припремне радове.

“Биће саструган оштећени слој асфалта, урадиће се издизање шахти и ивичњаци који су оштећени биће замењени новим. Такође, осим ових приступних саобраћајница до улаза, биће санирана и пешачка стаза поред ОШ “Јефимија””, казао је Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу Обреновца.

Извођач радова у насељу Ројковац је Јавно предузеће “Београд пут”, које ће по завршетку радова у насељу Ројковац приступити санацији пута у Месној заједници Вукићевица.

Прошле године, на захтев становника, у насељу Ројковац постављени су нови стубови јавне расвете, а најмлађи су добили ново игралиште, као и терен за баскет.