Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић у Клубу за децу и младе у Спортско-културном центру „Обреновац” доделио студентске награде за најбоље студенте са територије Градске општине Обреновац у 2018/2019. школској години. Студентске награде добило је 50 студената, и то 46 студената факултета и високих школа чији је оснивач Република Србија и 4 студента акредитованих приватних факултета.

Председник Чучковић се обратио студентима и рекао да је намера општинског руководства, већ неколико година уназад, да овим малим чином убеди да млади остану овде.

– Намера нам је да млади и образовани развијају нашу државу и наш град. У протеклих 5 година смо у оквиру ове акције помогли преко 250 студената, а њих 215 остало је у нашој земљи и у нашем граду и раде у својим струкама – истакао је Чучковић и додао да је то највећи успех ове акције.

Помоћник председника Драган Блажић је рекао да је ово још један вид подршке коју општина усмерава ка ученицима и студентима.

– Честитке свим студентима на труду и раду. Иако сума није велика, овај вид награде им значи као пажња. Са друге стране, ово није крај, првих дванаесторо који су остали испод црте на ранг листи, нису заборављени, већ имају право да ове године у августу бесплатно летују на Закинтосу, заједно са 38 најуспешнијих матураната из Обреновца – најавио је Блажић.

Студентима се додељује студентска новчана награда у појединачном нето износу од по 72.000,00 динара. Овом приликом најбољима са територије општине Обреновац додељена је прва рата, док ће друга бити додељена у јуну ове године.