У месној заједници Пољане завршавају се радови на тоталној реконстукцији пута Л-2009. У питању је пут од великог значаја за Пољане јер представља главну саобраћајницу кроз село и спаја ову месну заједницу са Конатицама, са једне стране и Бргулама, са друге.

Председник Савета месне заједнице Пољане Зоран Ранковић је рекао да се по завршетку ових радова очекује отварање нових тендера за асфалтирање некатегорисаних путева.

– Имамо у плану да се заврши такозвани брђански пут, затим, пут према термоелектрани Колубара Б, као и наставак Јаковљевића пута према Петровићима – најавио је Ранковић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је казао да је тужно рапидно пражњење села.

– Можемо све инфраструктурне ствари да урадимо, али уколико не будемо имали становништва, све је узалуд. Новоизграђена основна школа у Пољанама ће имати само 4 ђака, а нажалост таква је ситуација и у Орашцу, Љубинићу и осталим селима. Ми ћемо учинити све што је до нас, да инфраструктура не буде разлог зашто млади напуштају села или да се не одлучују за више деце – навео је Чучковић.

Он је поновио да ће се асфалтерска екипа из Пољана преселити на Ројковац, где ће се радити тотална реконструкција стазе око Основне школе ”Јефимија” и свих платоа испред улаза зграда од броја 17 до броја 27.