У оквиру акције “Велико спремање Обреновца” која се организује у оквиру кампање “Велико спремање Србије 2011”, у суботу, 4. јуна 2011. године, биће одржана велика радна акција чишћења реке Колубаре под називом “Авантура -очистимо Колубару заједно”. Планирана је авантура кануима од Колубарског моста до ушћа Колубаре у Саву и прикупљање отпада који загађује реку. Полазак је у 09.00 часова код Колубарског моста.
Позивамо све заинтересоване за учешће у овој акцији, младе и старе волонтере, да се пријаве на е-мејл kzm.obrenovac@yahoo.com или организацији “Дед Обрен” на телефон 065/8771871, где могу добити детаљније информације. Број места је ограничен.

Пријава треба да садржи име, презиме, године и оквирну тежину (због појаса за спасавање).

Детаљи акције:
– учесници морају бити пливачи
– обавезно понети резервну гарадоробу
– забрањено је конзумирање алкохола за време вожње чамцима
– обезбеђено је освежење (сок и вода)

“Велико спремање  Србије”  је акција у којој грађани, организовано или као појединци, невладине организације, струковна и друга удружења грађана,  у сарадњи са комуналним и јавним предузећима, као и другим привредним субјектима,  добровољно  помажу да се у Србији уклони  што више отпада са сметлишта  и запрљаних излетишта и да природа и насељена места постану чистијa и здравијa за живот.
Организатори акције “Велико спремање Обреновца” су Градска општина Обреновац, Канцеларијa за младе, Управе ГО Обреновац, ЈП за заштиту и унапређење животне средине општине Обреновац, ЈКП Обреновац, Дед Обрен, Министарство животне средине и просторног планирања.