Полазници филмске секције Основне школе ”Посавски партизани” читавом свету показали су свој квалитет и своје амбиције. Посебно значајна је и сама чињеница да је њихов рад препознат и на нивоу општине, што је био разлог више да се испуни дато обећање.

Наиме, пре одласка на фестивал који се одржао у Валенсији, а на ком су Посавци представили свој документарни филм ”Еко кош”, председнику Градске општине Обреновац Мирославу Чучковићу млади таленти открили су шта им то недостаје како би били још бољи.

У питању је био професионални микрофон, који их је, како се испоставило, само чекао да се врате и пренесу утиске са светске филмске сцене. Обећање које им је Чучковић дао сада је испуњено и нова остварења пратиће убудуће и квалитетнија опрема.

– Веома смо задовољни што ће управо ова деца и њихов рад бити вреднији, у том смислу што ће моћи да користе професионалнију опрему и да раде квалитетније филмове. Њихов циљ је да се добро забаве, да науче доста тога везаног за филм и да учествују на бројним фестивалима као што је то био фестивал у Валенсији – рекао је Предраг Вукосављевић, наставник Основне школе ”Посавски партизани”.

Задовољан због рекација младих и талентованих Обреновчана, Чучковић је поручио да ће општина увек бити на располагању свим креативним и амбициозним секцијама попут ове.

– Само је важно да останемо овде и да развијамо нашу земљу сви заједно. Ми ћемо помоћи све што треба, свим секцијама у Обреновцу, које су мотивисане и желе да раде за своју општину и свој лични успех и успех секције – казао је Чучковић у разговору са члановима филмске секције.

Из Градске општине Обреновац наводе да им је међу првима на листи приоритета унапређење услова у којима стварају млади таленти.

– Исто као што нам је битно да ова деца добијају петице из математике, српског, географије, историје, толико је битно и да покажу колико су креативни и покажу своју маштовитост. Ми смо наше обећање морали да одржимо. Овог пута је то био микрофон, који ће можда бити баш тај корак даље ка још бољим резултатима – рекао је Драган Блажић, председник Комисије за образовање.

Ученици који улажу максималне напоре при реализацији сваког осмишљеног пројекта спремни су били и на мноштво одрицања. Сати проведени у школи током израде филма резултирали су тиме да је филм обреновачких основаца стао раме уз раме са преко 300 филмова из целе Европе.