У холу Спортско-културног центра данас је отворен Сајам књига, који по трећи пут организује ЈП Спортско-културни центар “Обреновац” у сарадњи са општином Обреновац. Сајам је замишљен као вишедневна културна манифестација која у првом реду промовише књиге и читање, ствара нове културне иницијативе, омогућава књижевне сусрете и непосредно прати издавачке активности.

Циљ сајма је да се Обреновчанима пружи могућност да се упознају са што већим бројем издања различитих издавачких кућа, да у непосредном контакту упознају ауторе, уреднике и остале који су заслужни за издавање књига.

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је приликом посете сајму  рекао: 

– Сигурно да је најтеже било пре три године када је Сајам књига по први пут организован. Тад ни очекивања нису била претерана. Сад сајам постаје традиционално дешавање и ми га стављамо на календар догађања у општини Обреновац. Осим овог сајма и програма Спортско-културног центра имамо библиотеку, њихову Ноћ музеја, књижевне вечери и промоције, сачували смо биоскоп, а све су то предуслови да се једно место назове градом. Позивам све Обреновчане да наредних дана дођу до Спортско-културног центра, избор књига је велики и сигуран сам да ће наћи нешто за себе.

Своја издања на овогодишњем сајму представиће “Моно и мањана”, “Прометеј” Нови Сад, “Добра књига”, “Београдска издавачка књижевна задруга”, “Ренде”, “Платонеум”, “Службени гласник”, “Утопија”, “ЈРЈ” Земун, “Здрав живот”, “Отворена књига”, “Лео комерц”, “Боок”, “Плави феникс”, “Обреновачка хроника”, “Библиотека” Обреновац и обреновачки писци. 
 
Сајам се организује у холу у приземљу Спортско културног центра, а у зависности од интересовања изложбени простор се може повећати и на хол на спрату. Да би књиге биле што доступније читаоцима, учествовање на сајму за излагаче је бесплатно, као и улаз за посетиоце.
 
Сајам ће за посетиоце бити свакодневно отворен од 9.00 до 20.00 сати, у петак 3. јуна до 17.00 часова.