Данас су започети радови на постављању двадесет и једног лежећег полицајца широм Обреновца. 

– Први леп дан у марту користимо да реализујемо захтеве које је Комисија за безбедност у саобраћају упутила Градском секретаријату за саобраћај прошле године а у вези постављања лежећих полицајаца. У овој тури ће бити постављен укупно 21 лежећи полицајац првенствено у централној градској зони, затим у насељу Сава, Рватима, у Немањиној улици и на путу ка Забрежју – казао је Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац.

Он је обишао радове у Немањиној улици и рекао да је та зона нарочито битна јер је у њој велика фреквенција ђака.

– Даље ћемо наставити по сеоским месним заједницама по њиховим захтевима и потребама грађана. Све зависи од процене стручњака из Секретаријата за саобраћај и уколико постоји објективна потреба ту се поставља лежећи полицајац. Процедура је компликована и дуже се чека, али дочекали смо и да се на територији општине Обреновац започне овај посао – истакао је Вранешевић.

Он је навео податак да се за прва два месеца ове године на територији општине догодило за 70 одсто мање саобраћајних незгода и апеловао на возаче на опрезност док трају радови и обележавање лежећих полицајаца.