инфо билтен | мај III 2011.




EVS u Rumuniji – Youth for Change
Dragi volonteri, ovde mozete procitati nesto vise o dugorocnom projektu”Youth for Change”. Projekat pocinje u septembru ili oktobru 2011. godine i traje 8 meseci.

Volontiraj za REKOM!
Pozivamo vas da pomognete kampanji koju sprovode aktivisti REKOMa. U toku je potpisivanje peticije za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina i drugih teških kršenja ljudskih prava počinjenih na teritoriji bivše SFRJ u periodu od 1991.-2001.

Looking for volunteer for project “Breaking the limits” in Riga, Latvia!
We are looking for volunteer for one year period – from September, 2011 for one year.

The main goal of the project is to integrate people from different social background and encourage society for intercultural dialogue, through involving young people in non-formal and social activities.


Trening za trenere u oblasti učešća građana i nadzora javnih finansija
Sa ciljem da podrži dugoročni ekonomski i društveni razvoj lokalnih zajednica u Srbiji, USAID sprovodi projekat lokalnog održivog razvoja.

Trening: Seksualno zlostavljanje dece
Incest Trauma Centar – Beograd objavljuje dva nova termina održavanja specijalističkog treninga sa temom: Seksualno zlostavljanje dece. U skladu sa svojim obavezama, izaberite između 02-03. juna 2011. (četvrtak-petak) Ili 04-05. juna 2011. (subota-nedelja

BEOGRADSKA OTVORENA ŠKOLA ODELJENJE ZA NAPREDNE DODIPLOMSKE STUDIJE upisuje XIX generaciju studenata na program Multidisciplinarnih dodiplomskih studija
Kako postati student DAUS-a?
Izbor studenata za Multidisciplinarne dodiplomske studije Beogradske otvorene škole obavlja se u tri faze:

Međunarodni filmski kamp – poziv za mlade
Medijski edukaticni centar organizuje i ove godine DESETI jubilarni put Međunarodni filmski kamp. Mladi iz desetak zemalja dolaze u Srbiju da od 24-tog do 31-vog jula rade zajednički na medijskoj edukaciji i medijskom opismenjavanju.

Radionica dokumentarnog filma na Festivalu evropskog filma Palić
Festival evropskog filma Palić 2011 i Festival dokumentarnog rock filma DORF iz Vinkovaca pozivaju filmske autore sa iskustvom u radu na filmu (digitalnim ili drugim tehnikama) da učestvuju u radionici muzičkog dokumentarnog filma Crossovers.

Poziv na trening “Non-violence communication and conflict resolution- piece of cake”
Grupa “Hajde da…” uz podršku Evopske Komisije i Programa Mladi u akciji, organizuje trening pod nazivom “Non-violence communication and conflict resolution- piece of cake”.

KONKURS ZA ODABIR POLAZNIKA TRENINGA FACILITATORA/KI NEFORMALNO OBRAZOVNIH AKTIVNOSTI
Grupa “Hajde da…”, uz finansijsku podršku Međunarodnog centra Olof Palme, realizuje projekat “Neformalno obrazovanje u Kancelarijama za mlade – instrument za održivo sprovođenje omladinske politike u Srbiji” i u okviru njega raspisuje:


Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine 2011
Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja raspisalo je Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine u 2011. godini čiji su nosioci nevladine organizacije.

Konkurs za studente “Putujemo u Evropu” 2011
Evropski pokret u Srbiji u saradnji Robert BOSCH fondacijom i uz podršku ambasada Republike Austrije i Savezne Republike Nemačke u Beogradu, raspisuje konkurs pod nazivom «Putujemo u Evropu» za studente završnih godina (osnovnih i master studija) i apsolvente fakulteta univerziteta u Srbiji.

Konkurs za najbolju ekolosku fotografiju
U okviru projekata “Cakum-pakum” i “Ekološki zagrljaj” napisanih u okviru treninga “Aktivni građani” objavljujemo konkurs za najbolju fotografiju iz oblasti ekologije. Fotografije će biti izložene u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac.

Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih akcija – grad Beograd
Građanske inicijative uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta raspisuju KONKURS za finansiranje omladinskih volonterskih akcija sa teritorije grada Beograda pod nazivom „MLADI SU ZAKON”.

program prakse u kompaniji Telenor!

Centar za razvoj karijere poziva zainteresovane diplomce da se prijave za program prakse u kompaniji Telenor! Traže se Programer i Inžinjer rada centralne prenosne mreže. Pozicija za praksu: Programer

Comtrade job vacancy
The Center for Career Development and Student Counseling of the University of Belgrade invites you to apply for vacancy in ComTrade
We are looking for: Adobe Flash/Flex Developer (several positions)

Konkurs – Bolje je udvoje
u saradnji sa Fondacijom Skan i Kooperativom holandskih fondacija za centralnu i istočnu Evropu (CNF CEE) iz Holandije, BCIF pokreće program Bolje je udvoje, nastojeći da podstakne udruženja građana na razvijanje i primenu modela Budi drugar/drugarica u Srbiji

Međunarodno takmičenje “Dunavski umetnik”
Izazov za svakog učenika uzrasta od 12 do 16 godina je da napravi sopstvenu „umetnost životne sredine” inspirisanu moćnim Dunavom i njegovim pritokama.

Exit Festival DJ Competition
EXIT is the biggest music festival in Southeast Europe and has taken place at a beautiful and magical Petrovaradin fortress in Novi Sad, since 2001.

The call for the members of the International Preparatory group
Cooperation and Development Network Eastern Europe (www.cdnee.org) is announcing a call for members of the international preparatory group (prep team) of the Summer Camp »Sustainable living – Non-violence and Human security policy«.

Bespovratna sredstva za klastere i mala preduzeća
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije objavilo je danas javni poziv za bespovratna sredstva za podršku razvoju inovativnih klastera i podršku malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima (MSPP) za jačanje inovativnosti.

 


INFOSTUD DODELJUJE STIPENDIJU ZA KROJAČEVU ŠKOLU WEB DIZAJNA
Bavljenje web dizajnom je jedno od najtraženijih i najperspektivnijih zanimanja u današnje vreme. U skladu sa savremenim trendovima na tržištu rada i sa željom da podstakne zapošljavanje ljudi u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija, kompanija Infostud, koji vodi i razvija svoje sajtove, dodeljuje jednu stipendiju za pohađanje Krojačeve škole web dizajna u Beogradu u jesenjem terminu.