Данас су испред хотела ”Обреновац” чланови Комисије за безбедност у саобраћју уз помоћ патроле саобраћајне полиције организовали акцију поделе пакета прве помоћи возачима моторних возила.

Том приликом је председник комисије Мирко Вранешевић казао да је ова акција прва у низу која ће бити организована током 2019. године.

-Уз помоћ Секретаријата Града Београда и одељења саобраћајне полиције Обреновца спроводимо ову акцију.  Активности за ову годину  усмерене су ка повећању безбедности учесника у саобраћају. Ова акција је осмишљена како би пробудила свест наших суграђана о важности поседовања комплета прве помоћи. Ми чинимо све како би дошло до смањења броја саобраћајних незгода, али уколико до истих дође важно је поседовати одговарајућу опрему у својим возилима. За ову годину планирамо и акције везане за најмлађе учеснике у саобраћају, децу предшколског узраста као и за средњошколце који су будући возачи. Као и претходних година ту ћемо бити и за бициклисте и спроводићемо аквтивности како би повећали безбедност у саобраћају за возаче пољопривредних машина – казао је Вранешевић и додао да се из године у годину повећава број регистрованих возила како на територији Србије тако и на територији општине Обреновац и да се управо због тога сваке године спроводи све више акција како би се повећала безбедност свих учесника у саобраћају.

Милош Николић начелник саобраћајног сектора полицијске станице у Обреновцу нагласио је да се захваљујући едукацији младих и редовним контролама број саобраћајних незгода знатно смањио.

– У односу на исти период прошле године у прва два месеца у овој години имамо 70% смањења саобраћајних незгода. Ниједно лице у истом периоду није било тешко повређено нити је изгубило живот – додао је Николић и апеловао на возаче да се придржавају поштовања свих саобраћајних правила.