Синоћ је у згради бившег биоскопа ”Палеж”, Спортски савез Обреновца, у сарадњи са Комисијом за спорт Градске општине Обреновац, по 15. пут организовао избор за најбоље спортисте и спортске раднике. Велики број запажених резултата и успеха у 2018. години издвојио је оне који су синоћ и награђени на церемонији уприличеној после деветогодишње паузе.

– Задовољство ми је бити на челу једног оваквог савеза у Обреновцу, где заиста имамо доста спортиста за понос. Међутим, нормално је да тежимо још већим успесима, тако да ја свима вама желим још неизвеснији избор, још више номинација и још више успеха – рекао је у свом обраћању сјајним спортистима Андрија Бецин, председник Спортског савеза Обреновца.

Додељена признања послужиће као најбоља мотивација и награђеним, али и спортистима који то овог пута нису, како би у годинама које долазе свом граду доносили најсјајнија одличја.

– Могу да кажем да је ово најсвеобухватнији избор од 2010, када је последњи пут изабран најбољи спортиста. Сада то радимо у 17 категорија и, наравно, посебна категорија односи се на захвалност спонзорима који веома успешно помажу обреновачки спорт. Мислим да је ово једна фантастична пракса и да ћемо са овом идејом наставити и у будућности, како би сви спортисти на територији Градске општине Обреновац имали озбиљну мотивацију и озбиљну врсту награде и признања – казао је Милош Станковић, председник Комисије за спорт ГО Обреновац.

Епитет најбоље спортисткиње у сениорској конкуренцији понела је једна од најбољих играчица Суперлиге Србије и носилац игре Одбојкашког клуба ТЕНТ Јелена Лазић. Она је изразила захвалност својој екипи, клубу и стручном штабу, управи клуба, јер, како каже, без њих сигурно не би добила ову награду.

Четврто место на Светском првенству у савате боксу, прво место на првенству Београда и Србије освојио је Филип Радовановић из Клуба борилачких спортова ”Кнез Лазар” који је изабран за најбољег спортисту у сениорској конкуренцији.

– Веома сам захвалан целом Обреновцу, посебно због програма ”Еко динар” који ми је омогућио да наставим да тренирам, иако сам се пре тог програма двоумио због личних финансијских разлога. Сада видим докле сам догурао и то је, наравно, препознато у нашој општини – рекао је Радовановић.

Најбоља спортисткиња у млађим категоријама је чланица Џудо клуба ”Фајтер” Сташа Величковић, док је најбољи спортиста у овој категорији Владимир Лапчевић из Карате клуба ”Раднички”.

Признање за најбољу женску сениорску екипу добиле су одбојкашице ТЕНТ-а, док су најбољи сениори чланови Клуба малог фудбала ”Палеж”.

Најбољи тимови у млађим категоријама су кадеткиње Одбојкашког клуба ТЕНТ, односно млађи сениори Карате клуба ”Раднички”.

Најбоља Обреновчанка која се такмичи ван Обреновца је рукометашица Драгана Цвијић, док је за најбољег спортског радника именован Иван Пековић из ОК ТЕНТ.

Титулу најбољег тренера у сениорској конкуренцији понео је Дејан Маринковић из КБС ”Кнез Лазар”, док је у категорији тренера млађих селекција признање добио Жељко Шћепановић из ОК ТЕНТ.

Најбољи у школском спорту су ученици Основне школе ”Посавски партизани”, као и ученици Техничке школе. Награде су додељене и њиховим професорима Владану Васиљевићу и Братиславу Мићаловићу.

Плакета за животно дело у обреновачком спорту уручена је оснивачу, тренеру и председнику Рвачког клуба ТЕНТ Војиславу Варагићу.

Награде спортистима доделио је и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, који је у свом обраћању објаснио због чега су обреновачки спортски радници и спортисти за понос свих нас.

– Не можете поменути ниједну репрезентацију наше државе која је носила највиша одличја светских и европских првенстава, светских купова у борилачким вештинама, да не постоји у тиму или тренерском тиму неко ко је из нашег Обрреновца. И ту је ”Еко динар” одиграо своју улогу – истакао је Чучковић.

Он је овом приликом говорио и развоју спортске инфраструктуре, истакавши да ће се у будућности и томе посветити значајан низ активности.

– Мислим да град оваквог калибра, кога чека тотална реконтрукција Хотела ”Обреновац” захтева и завршетак стадиона на уласку у град. Захтева, зашто да не, када смо завршили посао око изградње фабрика и пружили људима прилику да се запосле. Зашто и не ући у велики пројекат изградње атлетске стазе? Имамо и генералног секретара господина Бранковића који стоји уз нас за ту идеју. Не бих да се много хвалим, да нам неко не замери, али на понос свих нас су и секретари свих осталих савеза – фудбалског, одбојкашког, атлетског, који су из нашег Обреновца и обећавам да када завршимо фискултурну салу у Звечкој и школу у Звечкој, што нам је план за ову годину, и када крене реконструкција Хотела да завршетак тог објекта сачека и један леп и уређен стадион на Вашаришту. Оно што нам, такође, фали јесте још једна дворана, не само Дом културе, већ и дворана за остале екипне спортове. Пронаћи ћемо заједно место и за такав објекат – поручио је Чучковић.

Награде су додељене и нај спонзорима за 2018. годину – Јавном предузећу ”Електропривреда Србије”, Јавном предузећу Спортско-културни центар ”Обреновац”, специјалистичкој ординацији медицине спорта Драган Остојић и лабораторији ”Аквалаб”.