Председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић наградио је данас полицајце из Обреновца који су почетком марта спречили лице осумњичено за разбојништво да активира бомбу. Пријем је одржан у свечаној сали ГО Обреновац и њему су, поред награђених полицајаца, присуствовали и заменик председника општине Томислав Јеремић, председник скупштине Мирослав Неговановић и помоћник председника општине Драгослав Мршевић.

 
Полицајци из Обреновца су у марту спречили осумњиченог за разбојништво да активира ручну бомбу, а следећег дана су исту особу ухапсили и приликом хапшења спречили је да запали експлозив.
 
– Пре два месеца дванаест полицајаца је учествовало у дводневној акцији лишавања слободе особе која је покушала да угрози безбедност грађана Обреновца. Наиме, он је покушао да бомбом кашикаром са извађеним осигурачем изврши оружану пљачку. Следећег дана је ухапшен. Морам да признам да је то била заједничка акција криминалистичке и саобраћајне полиције. Он је са 250 грама пентрита покушао да се врати на територију општине Обреновац, чиме је могао да изазове озбиљне последице по овај град и његове грађане. То је само један од разлога зашто су ови полицајци награђени – објаснио је Жељко Јоветић.
 
Председник општине је рекао да је у последњих годину дана ниво безбедности у граду већи.
 
– Прошле године имали смо лупање града  и ови полицајци су заједно са шефовима из Београда обећали да ће то бити прошлост и да ће овај догађај остати иза нас. Још једном желим да се захвалим тужилаштву и суду, јер грађани последњих годину дана живе безбедније. Никада нећемо имати град без криминалних дела или прекршаја јер би требало да имамо 70.000 полицајаца који ће пратити 70.000 грађана. То је немогуће, али је могуће да ове институције покажу да се злочин не исплати – поручио је данас председник општине Жељко Јоветић.
 
Дванаест полицајаца из Полицијске станице Обреновац награђено је са по 12.000 динара. Награду су добили Зоран Симић, Радован Берановић, Радован Алексић, Зоран Нинковић, Горан Илић, Тихомир Адамовић, Горан Јањушевић, Здравко Крушчић, Ненад Петровић, Горан Недељковић, Дејан Зарић и Жељко Божић. 
 
Током данашњег пријема било је речи и о иницијативи да се службе обреновачке полиције преселе у зграду суда.
 
– Иницијативу да суд и полиција буду у истој згради покренули смо пре два месеца код Министарства правде и Министарства полиције. Стеван Бјелић, директор београдске полиције је реаговао на ту иницијативу. Дошла је група припадника свих служби МУП-а Србије да погледа просторије и мислим да су веома задовољни јер има довољно простора и за једне и за друге. Зграда суда је перфектно направљена, добро је позиционирана у граду, има излаз на неколико страна што подразумева бржу реакцију полиције. С друге стране, ту су и дневне ствари због којих грађани одлазе у полицију као што су издавање личних карата, саобраћајних дозвола, пасоша… На овај начион ће се постојеће гужве смањити јер ће запослени имати већу комоцију и грађани ће моћи на миру да сачекају свој ред и добију документ по који су дошли – рекао је Јоветић.