Крајем прошле године у месној заједници Дражевац почела је изградња резервоара Р2 који треба да омогући домаћинствима из такозваних висинских зона Дражевца, Баљевца, Конатица и Пољана прикључење на систем водоснабдевања. Радови се приводе крају, а очекује се још набавка електро опреме и пумпног сета. 

Председник општине Жељко Јоветић је о значају овог пројекта рекао: 
 
– Били смо овде пре пар месеци када су радови започети  и они су се највише одвијали испод нивоа земљишта на ком се налазимо. Током овог пролећног периода остао је да се уради машински део и тиме објекат доведе до краја. Основна сврха резервоара је да се обезбеди вода за становнике висинског дела Дражевца, Баљевца, Конатица и Пољана. У овом тренутку општина Обреновац више нема проблема са водоизвориштима, али остаје да се ради дистрибутивна мрежа. Ове године је сигурно да ће се радити Пољане, а очекујемо да ће се обезбедити средства да се ради и примарна мрежа до Баљевца. 
 
  
 
Капацитет резервоара је 500 метара кубних и он ће бити повезан са резервоаром Р1 који одржава потрошњу за доњи део Дражевца. 
 
– Резервоар је направљен да снабдева грађане друге висинске зоне Дражевца, Баљевца, Конатица и Пољана. Ове недеље почињу радови за Пољане, а потрудићемо се да обезбедимо средства да се ради пројектовање за Конатице и другу висинску зону Дражевца. Изградња објекта започета је у октобру прошле године и његова вредност износи око 15 милиона динара. Набавка електро опреме је у току и очекује нас набавка пумпног сета чиме би резервоар био спреман за испоруку воде за житеље овог дела општине Обреновац. Кад сви добију воду планирана је изградња водоторња на овој локацији који ће одржавати максималну часовну потрошњу воде – рекао је директор ЈКП “Водовод и канализација” Ненад Радојевић.  
 
Резервоар Р2 има троструку улогу у снабдевању потрошача: прекид притиска на магистралном цевоводу, усисни резервоар за пумпну станицу потрошача друге висинске зоне Дражевца и Баљевца и покривање максималне часовне потрошње воде Дражевца и Конатица.