Ученици од првог до четвртог разреда обреновачких основних школа и овог зимског распуста, у оквиру програма ”Еко кампови”, бесплатно бораве у одмаралиштима ”Центра дечијих летовалишта и опоравилишта Београд” на Тари, Гочу, Руднику, Дивчибарама и Букуљи.  

Представници Градске општине Обреновац посетили су данас 117 малишана који су тренутно са својим учитељицама смештени на Руднику.

Тања Сантрач директорка ”Центра дечијих летовалишта и опоравилишта Београд” је рекла да су деца на Рудник дошла почетком недеље.

– Од јуче имамо срећу да је пао снег, права је зимска чаролија, деца су се обрадовала, могу да се санкају, клискају. Цео дан им је организован, те имају разне активности, дан почиње јутарњом фискултуром, затим имају разне радионице едукативног и културног карактера, обилазе знаменитости и у шетњама се упознају са природом – казала је Тања Сантрач.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић је изразио задовољство досадашњом успешном сарадњом са Центром.

– Радује нас чињеница што велика количина средстава које Градска општина Обреновац улаже у бесплатна зимовања и летовања руководство Центра улаже у побољшање услова за боравак деце у овим објектима. Може се приметити побољшање инфраструктуре и соба у овим објектима – истакао је Чучковић. Он је додао да општина спрема наставак програма и за летњи распуст када ће још 1500 деце бесплатно боравити на планинама.

– Ово је најбоља акција посвећена здрављу малишана. Програм се рализује од 2012. године, а деца која су те године први пут ишла са нама су сада пунолетна. У тренутку када је започета ова активност, економска ситуација је била толико лоша да је било малишана који никада нису ни напустили Обреновац. Са друге стране, било је деце која се нису познавала међу собом из различитих школа из села и из града – напоменуо је Чучковић.

Мирко Вранешевић, председник Скупштине Градске општине Обреновац је нагласио да општинско руководство чини све да овај програм живи.

– Цена једног оваковог боравка је преко 22 хиљаде динара, замислите колико је велики тај трошак поготово за родитеље који имају више деце. Због тога ми намеравамо да овај програм реализујемо још много година – казао је Вранешевић.