Ученици са Косова и Метохије који у оквиру манифестације “Мала матура – велико срце” бораве у Обреновцу, данас су са својим вршњацима из обреновачких школа присуствовали пријему код председника Србије Бориса Тадића.

 
Након пријема код председника Републике, око 1300 деце са Косова и Метохије и још толико њихових вршњака из Београда, кренуло је у обилазак Београда. Они ће посетити храм Светог Саве, а вечерас ће у Сава Центру присуствовати концерту приређеном у њихову част.
 
У обреновачким основним школама ове године борави 70 ученика из Зубиног Потока и они су смештени код својих вршњака у Обреновцу, док су њихови наставници и пратиоци одсели у хотелу Обреновац. Ученици ће сутра посетити манастир у Грабовцу, ТЕ “Никола Тесла” и ПРОТЕНТ, док је за недељу планиран излет на Авалу. 
 
Манифестацију су, као и до сада, организовали Министарство за Косово и Метохију и Министарство за просвету и науку у сарадњи са градом Београдом, локалним самоуправама, институцијама и привредним субјектима. 
Циљ манифестације “Мала матура – велико срце” јесте успостављање трајних веза косметске деце и њихових основних школа са децом и школама из Београда.