У месној заједници Звечка настављени су радови на уређењу и чишћењу канала К2 у дужини од 2,5 километара. Радове изводи ЈВП ”Београдводе” у сарадњи са општином Обреновац која суфинансира пројекте на нашој територији. Циљ је враћање канала у првобитно стање с обзиром на његову важност у систему одводњавања површинских вода, рекао је Дејан Камбер саветник председника Градске општине Обреновац.

– Током претходне године очишћено је 64 километра каналске мреже на простору целокупне општине Обреновац. Такве активности настављамо и ове године где смо започели чишћење канала у Звечкој, од стадиона фудбалског клуба ”Будућност” до Грабовца. Тај потез износи 2,5 километра и цела та деоница је јако важна у систему одводњавања унутрашњих вода са простора Грабовца и Звечке све до црпне станице Купинац на Брески. На простору Звечке смо прошле године очистили 4 километара каналске мреже, са овим радовима заокружићемо цео простор – истакао је Камбер.

Он је напоменуо да ће радови трајати наредних месец дана као и да ће се машине из Звечке пребацити у Велико Поље где је у плану чишћење канала Караћуша.

Председник Савета месне заједнице Звечка Петар Лалић је истакао да је презадовољан овим радовима, јер, како каже, без обзира на примедбе мештана, канал није чишћен 30 година.