Шеста седница Већа Градске општине Обреновац одржана је данас у Месној заједници Рвати. Овај сусрет искоришћен је како би био обављен разговор са мештанима и Саветом месне заједнице о решавању текућих проблема. 

Чланови Већа Градске општине Обреновац и директори јавних предузећа се територије општине Обреновац изнели су све податке о активностима које су биле реализоване на територији Месне заједнице Рвати у протеклом периоду, а које се тичу јавне расвете, реконструкције топлификационе мреже, чишћења дивљих депонија, уређења канала, асфалтирања путева и других текућих питања.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је ова седница још једна у низу која се одржава са циљем да се грађани ближе упознају са радом општинског Већа. Он је истакао да је у Рватима много урађено као што су асфалтирања, нова расвета и нова пешачка стаза у насељу Ројковац, али је и најавио много радова од којих су најважнији уређење канала Купинац и изградња паркинг места у Улици Краља Милана.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине, Светозар Андрић је истакао колико је то предузеће било активно у овој месној заједници у претходном периоду и подсетио на реконсктукцију и изградњу игралишта на Ројковцу, у Сава насељу, Гају I, Гају II као и у Влашкој башти и додао да је рађено и на садњи дрвореда.

Директор ЈКП ”Топловод”, Борис Ивковић је казао да је то предузеће у прошлој инвестиционој години у Рватима имало радове у висини 35 милиона динара, који су се односили на санацију и реконструкцију. Он је напоменуо да је и за текућу годину планирано 35 милиона динара за радове на санацијама и изградњи нове мреже у Рватима.

Милан Марошанин директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца је напоменуо да, у Рватима, 90 одсто путне инфрастуктуре припада Граду Београду и Секретаријату за саобраћај, тако да је посао тог предузећа углавном био сведен на изградњу јавне расвете.

– Оно што нам је задатак у овој години је да наставимо део посла у склопу ОШ ”Јефимија” и да изађемо у сусрет самој школи да на том делу поправимо јавну расвету. Предстоји уређење канала Купинац, сви радови у дужини од километар ће бити завршени током ове године, а уз пут и канал ћемо изградити нових 40 паркинг места. Све остало што даље будемо радили у сарадњи са месном заједницом, а односи се на део некатегорисаних путева, посебно на део пута у залеђини новог гробља, где нам је задатак да уредимо тај део пута са новим осветљењем, јер знамо сигурно да ће дирекција за грађевинско земљиште града Београда ове године извршити проширење новог гробља – најавио је Марошанин.