Данас је у МЗ Звечка почела са радом пошта која се налази у Дому културе МЗ Звечка. Отварању поште присуствовали су Драгиша Вујовић, директор РЈ поштанског саобраћаја ЈП ПТТ саобраћаја „Србија”, председник општине Обреновац Жељко Јоветић, представници месне заједнице Звечка, као и мештани овог села. 

– Јавно предузеће ПТТ саобраћаја „Србија”, као и Апотека „Београд“ која је прошле недеље отворила нови објекат у Обреновцу, су државне установе које послују по тржишним принципима. То значи да ако је њихова процена да неће имати довољно посла у неком месту да исплате неколико радника који ће ту радити,  онда они у том месту неће ни почињати посао. Пошто је процена поште била да ће у МЗ Звечка имати посла, наш део је био да простор опремимо, реновирамо и прилагодимо потребама поште. Успели смо уз један партнерски однос и данас отварамо пошту у Звечкој – рекао је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.

Присутнима се обратио и Драгиша Вујовић, директор РЈ поштанског саобраћаја ЈП ПТТ саобраћаја „Србија”, истакавши да је данашње отварање поште један изузетно леп пример сарадње локалне самоуправе са „Поштама“ Србије, јер је општина Обреновац уступила простор уз привођење објекта намени.

– У складу са нашом досадашњом традицијом вршења ефикасног успостављања поштанског саобраћаја у свим деловима наше земље, ЈП ПТТ је у складу са својим приоритетима и сходно захтевима који су стизали од стране општине Обреновца отворила пошту у Звечкој водећи пре свега рачуна о стратешком развоју МЗ Звечка. Посебно истичем значај који ће она добити завршетком моста који ће спојити Сурчин и Обреновац. Пошта ће у почетку бити пријемно испоручна, али очекујемо да веома брзо постане и доставна пошта – рекао је Драгиша Вујовић.

Пошта се налази у улици Драге Вуковића Корчагина 171 у Звечкој. Опремљена је ПОСТ-НЕТ опремом и пружаће све врсте поштанских услуга. Радно време поште 11511 Звечка биће од понедељка до петка од 8 до 14 часова, док суботом, недељом и државним празницима пошта неће радити.