Све реке на територији Градске општине Обреновац су у својим коритима, изјавио је данас председник општине Мирослав Чучковић обилазећи критичне тачке на водотоковима.  

– С обзиром на количине падавина које су биле, не само у Обреновцу већ и на планинским венцима, наш задатак је да свакодневно обилазимо терен и да овај наш централни насип Чиковац будно мотримо сво време што ћемо наставити и у наредном периоду – најавио је Чучковић.

Саветник председника општине, Дејан Камбер је рекао да не постоји бојазан од изливања река.

– Апсолутно све реке које гравитирају ка Обреновцу су у свом кориту, ту пре свега мислим на Тамнаву и Колубару из правца Ваљева и Уба и у овом тренутку не постоји бојазан од њиховог изливања на територији општине Обреновац. Стално смо у контакту са представницима месних заједница, ватрогасно спасилачком јединицом и надлежним предузећем ”Београдводе” и заједно, у координацији пласирамо информације од значаја за нас а и за целокупну ситуацију на општини. Без обзира на топљење снега на Ваљевским планинама неће доћи до знатног повећања водостаја и угрожавања дела наше територије – закључио је Камбер.