Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао радове на изградњи моста преко Саве и Колубаре на деоници Сурчин – Обреновац који се гради у оквиру Коридора 11. Чучковић се том приликом уверио да је остало још десетак метара до спајања леве и десне обале Саве.

– 24 сата, седам дана у недељи трају радови на изградњи нашег новог моста. Ово је најважније градилиште за будућност нашег Обреновца, суштински тај мост ће бити плућа и очи нашег града. Обреновац ће продисати, из Обреновца ће моћи безбедно и брзо да се стигне до Београда и осталих делова наше Србије и најважнија ствар је да смо ушли у последњу годину изградње. Дошли смо да обиђемо раднике који раде у овим тешким условима и да им се у име свих Обреновчана захвалимо на пожртвовању, јер су они истински хероји – закључио је Чучковић.

Инвеститор радова је ЈП ”Путеви Србије” а уговор за изградњу је потписан са представницима компаније ”China Communication Construction Company (CCCC)”.

Радован Манојловић, помоћник председника Градске општине Обреновац је рекао да и радови на реконструкцији приступних путева аутопуту, такође, не престају. Он је најавио да ће, чим се временски услови поправе, Велико Поље, Бело Поље, Пироман и Бровић добити комплетно нове саобраћајнице.