Представници ГО Обреновац посетили су штанд општине Обреновац на 78. међународном пољопривредном сајму у Новом Саду. По први пут ове године општина Обреновац је имала свој штанд у оквиру наступа Привредне коморе града Београда на ком су се представили АД “Драган Марковић”, Пољопривредна школа Обреновац, Агро кластер и Пчеларска задруга. 

И ове године општина је обезбедила организован одлазак аутобусима на сајам за све заинтересоване који су се пријавили преко Инфо центра општине, као и за ученике Пољопривредне школе из Обреновца.

Овогодишњи сајам окупио је око 1.500 излагача из 60 земаља. Поред домаћих и страних учесника на сајму су се представила и два излагача из Обреновца у области овчарства који су наступили са 10 колекција оваца.

Приликом посете новосадском сајму председник општине Обреновац Жељко Јоветић је истакао значај учешћа пољопривредника из Обреновца, као и успех који они сваке године постижу на овој манифестацији. 

– Пољопривредни сајам у Новом Саду има традицију дугу 80 година и као такав је најзначајнији пољопривредни сајам у региону. Много Обреновчана га посећује сваке године и општина је организовала пет аутобуса за све заинтересоване који су хтели да се упознају са новом понудом у овој области. Волео бих да су дошли како би се упознали са неким новим технологијама, чули искуства од успешних произвођача и са тим сазнањима се вратили у Обреновац и наставили своју успешну пољопривредну производњу. Ове године смо из Обреновца понудили излагаче оваца и наравно да су они и ове године освојили најважније пехаре које  ће донети у Обреновац. Наша општина на тај начин остаје на значајном месту на мапи пољопривреде у Србији – рекао је Жељко Јоветић. 

Живорад Живковић из Обреновца је освојио златни пехар новосадског сајма за изложену колекцију оваца расе виртемберг и велики златни пехар сајма за дугогодишње учешће на истом, Милорад Бајић је освојио сребрни пехар сајма за изложену колекцију оваца расе виртемберг, док је ГО Обреновац освојила златни пехар за пружање услуга у сточарству (овчарству).