У свим школама на територији Градске општине Обреновац ученици основних и средњих школа били су домаћини славе Свети Сава. Они су тим поводом приредили различите пригодне културно-уметничке програме са рециталима, представама и песмама посвећеним Светом Сави.

Прославама су присуствовали и представници Градске општине Обреновац, а председник општине Мирослав Чучковић је обишао ученике школа у Трстеници, Koнатицама и Вукићевици. Он је свим ученицима честитао славу и нагласио да општина даје свој максимум како би малишани похађали школе на селима, пошто образовање представља најзначајнији стуб развоја Обреновца.

-Важно је за наше образовање, државу и опстанак села да сеоске школе постоје. Ове представе нам показају  на који начин деца чувају своју школу и своје село. Апеловао би на родитеље уколико могу да упишу децу у истурена одељења како би број ученика растао и како би сеоске школе остале да живе у Обреновцу – казао је Чучковић и најавио да је у плану за 2019. годину изградња школске сале у Звечкој. Он је казао да је општина једнако посвећена образовању у свим деловима Обреновца и подсетио да су претходно завршене сале у Скели, Грабовцу и фискултурна сала у Првој обреновачкој основној школи. Чучковић је овом приликом казао да се припрема документација за изградњу интерната за Пољопривредно – хемијску школу у Обреновцу.

Чланови Савета месних заједница по завршетку представа свим ученицима су поделили слатке пакетиће.