Дан Прве обреновачке основне школе протекао је у знаку богатог садржаја који су припремили ученици од првог до осмог разреда. Пригодним програмом у сали Соколског дома обележен је велики јубилеј, 195 година постојања. Сведоци изванредне приредбе били су родитељи, наставници, као и представници Градске општине Обреновац.

„Скоро 200 година одолевамо променама у друштву. Поред тога што смо дуговечни, мислим да смо и успешни. То доказује педагошки рад наших наставника, али и успех наших ученика који освајају награде на свим нивоима такмичења“, рекла је Милена Ергарац, директорка Прве обреновачке основне школе.

Бројне успехе ученици су, на 195. рођендан своје школе, крунисали и представом „Успавана лепотица“, која је овог пута попримила одлике савременог друштва.

„Тема ове представе је савремена бајка. Једна принцеза, која на неки начин креће погрешним путем и усваја нове вредноси, уз помоћ својих другара, песме и игре, враћа се правим вредностима као што су љубав, вера, нада“, објаснила је директорка школе.

Осим драмске секције, учешће су узели и рецитаторска секција, хор, као и фолклорна група ЦОТК „ТЕНТ“, која у својим редовима има значај број ученика Прве обреновачке основне школе.

Колектив ове образовне установе, али и њене ђаке очекује још један велики дан. Наиме, електронски часопис „Наше звоно“ угледаће светлост дана и на сајту школе извештаваће о свим активностима ученика и манифестацијама које спремају у наредном периоду.