Давне 1859. године, Обреновац је указом кнеза Милоша добио име, а 2019. године, отвориће  своје прво позориште. Према речима Ивана Јегоровића, директора ЈП Спортско културни центар ”Обреновац”, у наредних месец дана почеће са радом ”Обреновачко позориште”.

– У времену када нам је култура насушна потреба, ми смо се одлучили да покренемо “Обреновачко позориште”. Град који име Обреновац носи тачно 160 година, одавно је заслужио да има један прави и професионални театар. До сада смо били базирани на довођењу представа и откупом истих, али нас је 2018. Година научила да можемо и сами произвести и направити квалитетан позоришни програм. На основу тога смо се и одлучили за овај велики корак – рекао је Јегоровић.

Сам почетак и отварање позоришта резервисано је за представу “Без поговора” по тексту Харолда Пинтера, у режији Виде Огњеновић. Главне улоге тумаче Огњен Дрењанин и Предраг Дамњановић.

– Ово је заиста сјајна ствар за Обреновац, јако ми је драго да се нисмо зауставили само на одлично урађеној представи за децу “Маза и Луња” већ што ћемо имати прилику да озбиљно радимо у нашем граду. Част нам је што се баш са нашом представом и покреће позориште, а публици остаје једино да ужива у представама које следе током ове године – казао је Дамњановић, који тумачи лик Бена у представи.

У Спортско културном центру сматрају да ће позориште много значити свим љубитељима позоришне уметности, како локалним и школованим позоришним радницима, да раде у свом граду, тако и свима који би да уживају у представама и ведетама српског глумишта.