На реци Сави данас на Забрежју је по шести пут одржано пливање за Часни крст. Пре самог пливања одржана је литургија и концерт хорске групе. Манифестација је  одржана на Забрежју код Кајак кану клуба, а организатори су Црквена општина и Градска општина Обреновац.

Ове године учествовало је 44 пливача а прва је до крста допливала Ана Пантелић, која има 18 година. Она је са осталим такмичарима препливала стазу дугу 33 метра.

Ове године у оквиру манифестације, по први пут бити одржана је и литија кроз Забрежје. Литија је кренула од темеља новог храма Преподобне Анастасије Српске на Забрежју у 11.00 часова у Улици Аце Симовића, преко Радничке улице, затим Улицом Проте Матеје Ненадовића до Кајак кану клуба где се одржала манифестација. Након тога одржан је културно уметнички програм, представљање и благосиљање такмичара, као и литургија.

Подршку догађају дали су Ватрогасно-спасилачка јединица Обреновац, Кајак кану клуб ”Забрежје”, Министарство унутрашњих послова, Дом здравља Обреновац, Лабораторија ”Аквалаб” као и клуб борилачких спортова ”Кнез Лазар”.