Данас је у Спортско-културном центру ”Обреновац” потписан нови уговор са ”Центром дечјих летовалишта и опоравилишта Београд” о наставку реализације програма ”Еко кампови”. Програм подразумева одлазак и боравак на планинама за све ученике нижих разреда обреновачких основних школа и у потпуности га финансира Градска општина Обреновац.

Уговор су потписали директорка ”Центра дечијих летовалишта” Тања Савић и директор ЈП Спортско-културни центар ”Обреновац” Иван Јегоровић.

Јегоровић је подсетио да се активност одлазака обреновачких малишана на климатски опоравак реализује од 2012. године као и да је овај пројекат јединствен у Србији.

Тања Савић је истакла да је поносна на сарадњу која траје осму годину за редом.

– Општина Обреновац је једна од ретких која препознаје интерес деце у здравственом смислу али и у еколошком и социјалном смислу где се деца развијају учећи о природи у природи. Ми смо прошле године уложили преко 20 милиона у реконструкцију објекта на Дивчибарама, ове године је у току јавна набавка за објекат на Букуљи и у плану је комплетна реконструкција на Тари. Све то ће поправити угођај нашим малишанима. Поред тога имамо и аниматоре који свакодневно раде са децом. Сваки наш објекат је окружен прелепом природом и није случајно што се налазе баш на тим местима. Ранијих година су вршена разна истрживања и сам назив нашег центра садржи и реч опоравилишта јер се делује превентивно на здравље али и на опоравак оних који имају здравствених проблема – закључила је Тања Савић.

Потписивању уговора је присуствовао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је нагласио да је, уз уговоре из програма ”Еко динар”, овај уговор један од најважнијих који се годишње потписује у Обреновцу.

У склопу климатског опоравка ученици за време распуста бораве на најлепшим планинама Србије на Тари, Гочу, Руднику, Букуљи, а од прошле године у понуди су и Дивчибаре.