Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић примио је данас градоначелника Бора Александра Миликића. Тема састанка је била сарадња ове две општине као и размена информација и искустава, пре свега, са кинеским инвеститорима.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић је истакао да Обреновац, Смедерево и Бор представљају три индустријска центра у Србији.

– Свако искуство је драгоцено и значајно посебно ако имате прилику да га размените са градоначелником једног од три највећа индустријска центра у Србији. Јако битно за привредни развој Србије и у политичком смислу, а и практичном смислу јер су ове три општине познате по томе што су највеће кинеске инвестиције дошле баш код нас. Те инвестиције у великој мери утичу на привредни раст и запошљавање људи – нагласио је Вранешевић и додао да је на састанку било речи и о томе колико би Бор могао да преузме обреновачка искуства у пројектима као што су бесплатан спорт и бесплатан боравак на планинама за сву децу.

Александар Миликић градоначелник Бора је казао да је посета била корисна јер ће се град трудити да позитивну праксу Обреновца примени и у својој управи.

– Разговарали смо о искуствима Обреновца са кинеским инвеститорима. Евидентно је да је Бор прошао фазе и период који је представљао камен спотицања, али данас су Влада Републике Србије и председник Вучић и сви они који су заслужни успели да реше проблем и питање РТБ Бора и будућност града Бора. Све оно што смо данас чули о сарадњи са компанијом ”Меи Та” ћемо претворити у позитивну праксу и код нас. Обреновац и Бор јесу повезани на неки начин, због сличног броја становника, због тога што су оба града индустријски центри и имамо много основа за даљу сарадњу. Данас смо увидели још једну чињеницу, а то је да како год и шта год радили и једни и други имамо добре људе који знају на који начин да се изборе са проблемима и са свим недостацима који постоје – закључио је Миликић.