Јавно комунално предузеће Водовод и канализација ”Обреновац” обогатило је свој возни парк са три нова возила за интервенције. У питању су возила марке ”Ситроен” која ће бити коришћена за потребе сектора водоснабдевања, сектора одржавања и сектора општих послова.

Директор тог предузећа, Бранко Матић је истакао да је набавка оваквих возила последњи пут обављена 2007. и 2010. године.

– Старост нашег возног парка је прилично велика, просек је 10 година, а укупно имамо 21 теретно возило и 8 путничких возила. У претходне три године добили смо једну цистерну за питку воду, набавили смо један мањи камион и набавили смо још једно путничко возило. Надамо се да ћемо истим темпом наставити и 2019. године и да ћемо успети у потпуности да обновимо свој возни парк, јер ће то довести до знатних уштеда у вези сервисирања возила која нису мала ставка у нашем буџету – закључио је Матић. Он је најавио да се у 2019. години очекује и ново специјално возило за одгушење као и да је у плану набавка два мања теретна возила и једног теренског возила за потребе водоизворишта.

Члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић је истакао да је набавка нових машина и возила за јавна предузећа важна због квалитетније бриге о грађанима Обреновца.

– Претходне 3 године се озбиљно бавимо нашим јавним предузећима, новом опремом, новим возилима, а све у циљу квалитетније бриге о грађанима. У наредном периоду ћемо се још озбиљније бавити овим проблемом. Возила која су стара по 10 и 15 година односе огромна средства на сервисе и одржавање, имали смо случајеве да возила стоје у сервисима по неколико месеци и на крају не могу да буду поправљена. Зато ћемо се потрудити да у наредне три године све заменимо новим, јер крш треба да иде на отпад – нагласио је Јовановић.