Одржана седница оперативног тима општине Обреновац. Ангажоване све екипе како би путеви првог и другог приоритета били очишћени. Возила су на терену и уклањају снег са општинских и државних путева.

Како сазнајемо, овога јутра сви путеви на територији општине Обреновац су проходни.

Екипе ЈКП ,,Обреновац” су на терену и укупно 60 радника чисти тротоаре и улице.

Зимска служба ,,Београд пута” је у четвртом степену приправности. На улице које се непрекидно чисте, бачени су со и калцијум хлорид.

Престанак падавина очекује се током преподнева, али због ледених дана који следе, све службе ће остати у четвртом степену приправности како би саобраћајнице биле безбедне, рекао заменик градоначелника Горан Весић.

Надлежни апелују на грађане да очисте снег испред својих зграда и учине мали допринос како би град функционисао што је могуће боље.

Аутобуси ,,Ласте” крећу се отежано на путевима у појединим селима, где се бележе кашњења. Овога јутра скраћене су линије за Вукићевицу до Арсеновића краја, Трстеницу до дома и Баљевац до дома.

Саобраћајно предузеће ,,Стрела” одржало је све поласке на линијама ка Београду. Измењеном трасом саобраћају аутобуси на линији 860 Ј, Београд – Јасенак.

Пражњење судова за смеће отежано је због снега у стрмим и уским улицама, па надлежни у ЈКП ,,Обреновац” моле суграђане за стрпљење, јер ће екипе овог комуналног предузећа испразнити канте током ове или наредне недеље, у зависности од временских услова.