Момирка Зафировић из Барича је за Нову годину, како каже, добила најлепши поклон, сина Јакова. Рођен је 1. јануара у 1 час и 35 минута, и самим тим је био трећа беба рођена у 2019. години на територији града Београда, али прва која је из Обреновца.

Тим поводом је председник Скупштине Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић данас обишао њихово домаћинство и лично им честитао празнике.

– Добила сам најлепши поклон од Бога за Нову годину. Јаков је рођен са 4,290 грама и дугачак 53 центиметра, на порођају је добио оцену 10. У породилишту нас је обишао председник Вучић и градоначелник Београда. Од председника смо тада добили дукат, а од градоначелника пакетић. Одушевљени смо и захвални што су нас политичари обишли, а како је кренуло, мислим да ће и Јаков бити политичар – нашалила се Момирка Зафировић.

Вранешевић је истакао да је  рађање деце највећа радост.

– У времену у којем се налазимо, за нашу државу је најважније да нам се деца рађају и да буду здрава као и да нас буде што више. У протеклим годинама смо ми, који смо одговорни за вршење власти у Обреновцу, учинили много тога да наши суграђани остану ту, да не одлазе у иностранство, да се не расејавају. Отворили смо нове фабрике, градимо аутопутеве, и све оно што је потребно да побољшамо услове и квалитет живота за наше суграђане – закључио је Вранешевић и додао да је задатак руководства да то ради и у наредном периоду.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић је рекао да је беба овој породици улепшала празнике, а да општина спрема пуно нових пројеката за њега и нове нараштаје.

– Потрудићемо се да обезбедимо све неопходне услове будућим родитељима да стварају нове нараштаје како би Обреновац наставио оваквим темпом, ако не и јачим и бољим, да се развија – обећао је Станојевић.