Велики број Обреновчана посетио је јуче манифестацију „Обреновац – град отвореног срца”, коју је општина Обреновац по девети пут организовала по угледу на традиционалну београдску акцију „Улица отвореног срца”. „Обреновац – град отвореног срца” одржан је на Градском тргу у присуству глумаца, плесача, музичара, кловнова, мађионичара и других уметника.

У склопу програма, који се одвијао на бини на градском тргу 1. јануара, одржана је позоришна представа ”Луња и Маза”, концерт хора ”Круна од нота”, хора ПУ ”Перка Вићентијевић”, наступи свих дечијих КУД-ова са територије општине Обреновац као и наступи балетских група ”Студио ИДЕА”, ”Л Денс”, ”Голуб”, ”Фокус” и ”Импулс”.

У парку су биле постављене фотографије са прошлогодишње манифестације „Обреновац – град отвореног срца”, тако да су сви посетиоци могли да преузму своје фотографије за успомену. На посебном штанду су се служили чај и палачинке за посетиоце, док су свој штанд имали и штићеници Дневног боравка за децу и омладину ометену развоју, Спортско културни центар ”Обреновац”.

На самом крају догађаја појавили су се и Деда Мразеви на моторима из Мото клуб „Warriors”, који су свој деци поделили поклоне.
И ове године манифестација ”Обреновац – град отвореног срца” имала је и хуманитарни карактер, сва скупљљена средства биће уплаћена у Фонд за помоћ оболелима од тешких и ретких болести ”Иван Батинић”.
Основна идеја ове манифестације била је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости.