Библиотека “Влада Аксентијевић” и ове године учествује у “Ноћи музеја”. 14. маја од 18.00 до 02.00 часа у библиотеци ће бити отворена изложба  “Звиждук у осам”. 

Овом изложбом Библиотека “Влада Аксентијевић” придружиће се по други пут манифестацији “Ноћ музеја”. Изложба “Звиждук у осам” јесте својеврсни омаж 50-им и 60-им годинама минулог века. Изложбу ће чинити оригиналне фотографије, књиге, архивска грађа која сведочи о значајним културним, политичким и спортским манифестацијама, као и предмети који ће реконструисати  ентеријере, моду и дух тог  времена у најширем смислу.  

У оквиру програма, посебан акценат биће дат причи о прузи уског колосека, и популарном “ћири”. У сарадњи са Железничким музејом у Београду биће изложени експонати који ће присутне подсетити на време када је овај воз у животу града Обреновца имао значајно место. Током вечери биће приказан и филм Миладина Чолаковића који за тему има управо пругу уског колосека. У циљу што квалитетније реализације пројекта, Библиотека ће остварити сарадњу и са Музејом кинотеке. Изложба ће бити пропраћена пригодним музичим и сценским програмом.
Циљ изложбе је да се историјски, културни и свакодневни живот овог периода прикаже публици.