Јавно предузеће Спортско-културни центар ”Обреновац” организује трећи по реду Сајам књига од понедељка, 30. маја до петка, 3. јуна 2011. године. Сајам је замишљен као вишедневна културна манифестација која у првом реду промовише књиге и читање, ствара нове културне иницијативе, омогућава књижевне сусрете и непосредно прати издавачке активности.

 
Циљ је да се Обреновчанима пружи могућност да се упознају са што већим бројем издања различитих издавачких кућа, да у непосредном контакту упознају ауторе, уреднике и остале који су заслужни за издавање књига. Сајам се организује у холу у приземљу Спортско културног центра, а у зависности од интересовања, изложбени простор се може повећати и на хол на спрату. Ово је трећа година како се организује сајам, прошле године је било око 15 излагача, а жеља је да сваке године сајмови буду богатији и по броју излагача и по броју посетилаца. 
 
Да би књиге биле што доступније читаоцима, учествовање на сајму за излагаче је бесплатно, као и улаз за посетиоце. Сајам ће за посетиоце бити свакодневно отворен од 9.00 до 20.00 сати.