Међународни ватерполо „Ускршњи турнир” за даме биће одржан од 13. до 15. маја на базену „Тент” у Обреновцу, у организацији ВКД „Таш 2000” и под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда. Манифестација се традиционално одржава око ускршњег празника, са јаком симболиком да женски ватерполо код нас доживи препород, указао је помоћник ресорног секретара Немања Радовић.

Он је на конференцији за новинаре додао да је Обреновац, поред тога што има сјајне услове за одржавање турнира, изабран и због потребе за широм популаризацијом женског ватерпола у Београду.

На турниру ће учествовати клубови: „Таш 2000”, „Партизан”, „Врачар”, „Сента”, „Ираклис” из Солуна и по први пут „Адалар” из Истамбула, с тим што ће играчице из Ватерполо клуба „Кикинда” појачати домаће екипе, навео је спортски директор ВКД „Таш 2000” и организатор такмичења Новица Тодосијевић. 

Према његовим речима, екипе су подељене у две групе по три екипе у којима ће  одмерити снагу свако са сваким. У наредној фази, прецизирао је Тодосијевић, укрштају се другопласирани са најбољима из обе групе, после чега следе финалне утакмице у суботу после подне и недељу ујутру.

– За све учеснике турнира обезбеђене су вредне награде, уз хотелски смештај у Обреновцу, који се налази у непосредној близини пливачког центра. Такође, организатор је за све екипе које долазе из Београда обезбедио превоз, као и једнодневни обилазак културних знаменитости српске престонице у суботу за иностране екипе – најавио је Тодосијевић.

Представник Секретаријта за спорт и омладину Београда, задужен за организацију спортских такмичења, Драган Ћирић истакао је да је манифестација због свог међународног карактера веома значајна за град, јер подиже рејтинг женског ватерпола код нас и окружењу.

Осми сениорски турнир биће отворен сутра у 15 часова утакмицом „Партизана” и гошћа из Турске. Наредни мечеви одигравају се од 16, 20 и 21.30 часова, док у суботу програм креће од 10 сати, саопштено је на конференцији.

 
Извор: Беоинфо