На 78. међународном пољопривредном сајму у Новом Саду,  једном од највећих сајмова у југоисточној Европи, од 14. до 21. маја, биће приказана достигнућа у области производње хране, пољопривредне механизације, сточарства и других области аграра. Овогодишњи сајам окупиће око 1.500 излагача из 60 земаља. Поред домаћих и страних излагача представиће се и излагачи из Обреновца. То ће бити прилика да се размене искуства и да се развију нове идеје.

Председник Kомисије за пољопривреду и село, Горан Алексић, потврдио је да  Градска општина Обреновац и ове године учествује као излагач на овом сајму са 2 излагача у области овчарства. Наиме, општина наступа са 10 колекција оваца. По први пут ове године општина Обреновац ће имати свој штанд у оквиру наступа Привредне коморе града Београда. На општинском штанду ће се представити АД “Драган Марковић”, Пољопривредна школа Обреновац, Агро кластер и Пчеларска задруга. 

Општина Обреновац традиционално обезбеђује организован одлазак аутобусима на сајам у Нови Сад. Ове године ће то бити 19. маја. Полазак је испред Спортско-културног центра у 7.00 часова, а повратак из Новог Сада у 16.00 сати. Превоз је бесплатан, сви заинтересовани треба да се пријаве Инфо центру ГО Обреновац лично или телефоном на број 8721 077, како би себи обезбедили бесплатно место. И ове године ће општина Обреновац омогућити ученицима Пољопривредне школе бесплатан одлазак на Пољопривредни сајам у Нови Сад. 

Појединачне улазнице на сајам коштају 500, а колективне 350 динара.