Након реконструкције пута за Станковце у Великом Пољу и у засеоку Вепровица у Пироману, извођачи радова су поново у Великом Пољу. У питању је пут у Горњем крају који је, такође, оштећен током извођења радова на изградњи аутопута.

У складу са потписаним Споразумом, он ће бити враћен у првобитно стање као и сви локални путеви који се налазе у месним заједницама Мислођин, Бело Поље, Велико Поље, Стублине, Пироман и Бровић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је током обиласка ових радова рекао да је завршетак радова највећи новогодишњи поклон за мештане Великог Поља.

– Хвала мештанима што су били стрпљиви и радили са државом заједно на овом великом пројекту. Неки нису очекивали да ће главни пут бити урађен, али сада видимо да јесте и идемо даље, следећа деоница је Бело Поље – најавио је Чучковић.

Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу Обреновца је објаснио да је сходно потписаном споразуму са извођачем радова на изградњи аутопута, деонице Обреновац – Уб, обавеза извођача да, након завршетка радова на изградњи аутопута, све саобраћајнице на подручју општине које су биле оштећене услед проласка огромног броја тешких теретних возила, врате у првобитно стање.

– Укупна дужина путева који треба да се санирају је 24 километра. На три локације на подручју Великог Поља, које пролазе испод трупа аутопута, се тренутно налазе велике количине воде које онемогућавају безбедан пролазак мештана. Договорено је и то је ушло у предмер и предрачун радова да се ти путни правци санирају и у току је израда кишне канализације – истакао је Ћирић и замолио мештане Великог Поља, у засеоку Стаменића крај пут ка Стублинској воденици, за стрпљење.

– Тамо су тренутно застали радови због тога што се појавило блато због неквалитетног рада, тај пут је насипан каменим агрегатом који у себи има велику количину блата. Дат је налог извођачу да ту деоницу комплетно уклони и да наспе нови слој – нагласио је Ћирић.