Због повећања броја пацијената, центар за хемодијализу у Обреновцу ће ускоро почети да ради у три смене. Наиме, директор Дома здравља ”Обреновац”, др Обрад Исаиловић је рекао да ће формално правно тражити сагласност од Министарства здравља да се одобри рад у трећој смени. Он је рекао да не сумња да ће то бити одобрено, јер је центар кадровски и технички спреман за то.

– Укупно 66 пацијената је на хемодијализи, од тога њих шесторо иде на дијализу у Лазаревац. Већином су то пацијенти у терминалној фази болести којима путовање смета и исцрпљује их. Дошао сам на чело Дома пре пар дана и размишљао сам шта би било најбоље за пацијенте. Предложио сам начелници центра и председнику општине да уведемо трећу смену, с обзиром да имамо капацитет и стручњаке и опремом задовољавамо услове и да на тај начин, људе који путују у Лазаревац, оставимо овде – казао је Исаиловић.

Исаиловић је најавио и да ће до краја децембра у служби хитне помоћи у трећој смни бити уведена трећа екипа како се не би дешавало да две екипе оду на терен, а да у служби не буде никога.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је приликом обиласка центра истакао да ће општина учинити све како би оваквих пацијената било што је могуће мање.

– Када помислите на то да још само 13 одсто наше општине у неколико села нема питку воду, а да смо претходних неколико година покрили територију са више од 10 хиљада становника градском водом и то је један од предуслова да у овој сали буде мање пацијената – рекао је Чучковић и додао да ће општина финансирати и специјализације као вид помоћи Дому здравља да одговори све већим захтевима Обреновчана.