Планиране радове на озелењавању јавних зелених површина за 2018. годину Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине завршило је садњом дрвореда у Kупиначкој улици.

Укупно је засађено 142 стабла, у два реда, од чега је у првом реду засађен лириодендрон који се природно наставља на улицу Kраља Милана где је током прошле године засађена иста врста стабала. Поред лириодендрона, засађена су и стабла коелреутерије, у народу познатије као “дрво лампион” управо због лоптастих плодова, који својим обликом и бојом током јесени подсећају на упаљење лампионе. Kупиначка улица, односно овај део Рвата, после постављања нове расвете, асфалтирања и проширења саобраћајнице, овом садњом дрвореда добија један потпуно нови изглед.

Поред Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине и Јавно комунално предузеће Обреновац је последњих недеља ове године засадило око двеста стабала, а за наредну годину најављују низ нових радова који ће допринети лепшем изгледу Обреновца.

“Оно што је ново у Обреновцу, почињемо реконструкцију главне улице, и многи Обреновчани се са носталгијом сећају како је раније изгледао дрворед у главној улици. Међутим са новом инфраструктуром, поготово Топловода и Водовода, десна страна од Змајеве школе ка Обреновцу више нема дрворед. Ми смо нашли неко решење и за то, па ћемо следеће године ставити неколико украсних великих саксија са већ школованим одраслим садницама. На левој страни улице кугласти јавор ће бити замењен кугластом каталфом, тако да ће наши грађани бити поносни на нови изглед наше главне улице.” – рекла је Сузана Пауновић, ЈKП Обреновац.

Ове године је у Тамнавској улици замењено двадесет ликвидамбара, док се током следеће године планира наставак дрвореда, посебно преко пута Арборетума где је планирана садња сибирског бреста.