Данас је у присуству ђака, наставног особља, представника Града Београда и општине Обреновац свечано отворена новоизграђена фискултурна сала у Основној школи ”Никола Тесла” у Скели.

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић истакао је да данашњи догађај представља доказ да се град развија у свим његовим деловима.

– Скела је једно од најудаљенијих места од града, али је она и важна за цео Београд. Овдашњу школу ”Никола Тесла” похађа 126 малишана и општина Обреновац је препознала потребу да свака школа мора имати фискултурну салу. Сада на прави начин може да се реализује настава, а деца имају услове да се баве спортом, фолклором и другим активностима – истакао је Младеновић.

Он је додао да ће се на овом месту вероватно и одигравати велики број активности важних за ово насеље.

– Зато смо поносни што можемо да поделимо задовољство са колективом школе и становницима Скеле и надам се да ћемо заједно довршити процес који смо започели. Преостала нам је Звечка, којом ћемо заокружити цео овај процес – казао је Младеновић, подсетивши да је инвестиција била вредна 70 милиона динара, да се ради о модерној хали која се брзо гради, а истовремено је и енергетски ефикасна и дуготрајна.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић казао је да је данашњи дан велики за становнике насеља Скела.

– Овај објекат много значи свим становницима Скеле, а можемо да најавимо и да ће насеље Звечка добити нову школу и фискултурну салу. Желимо да равномерно развијамо све делове града и општина, како људи не би напуштали места у којима живе – казао је Чучковић, захвалиши учитељицама и наставницима физичке културе који су, упркос тешким условима, деценијама посвећено радили са децом.

Чучковић је у свом обраћању подсетио на два трагична догађаја у историји Скеле.

– Један се десио 5. октобра 1812. године када се, бежећи пред најездом Турака, 50 девојака, држећи за руке, бацило у Саву. Други се десио 15. августа 1941. године када је цело село и свих 350 кућа спаљено и убијено 67 људи. Замислите како би данас ово село изгледало и колико би више малишана било да тих трагичних догађаја није било – истакао је Чучковић.

Ово је трећа фискултурна сала која је изграђена за последње четири године на територији општине Обреновац, а средства су обезбеђена из капиталних средстава Града Београда.

Површина објекта је 799 метара квадратних, грађена је у претходних 6 месеци, а у приземном делу се налази спортски терен, свлачионице, простор за реквизите, док се на горњем делу налазе трибине са 60 места, као и канцеларија за наставника физичког васпитања.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца, Милан Марошанин је рекао да је упоредо са изградњом спортске хале, за потребе школе и сале, изграђена и нова котларница са новим котлом на пелет.

Догађају су, поред директорке ОШ ”Никола Тесла” Гордане Петровић, присуствовали и помоћници градоначелника Андреја Младеновић и Александар Марковић, члан Градског већа Милош Дангубић и секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, као и представници Савета месне заједнице Скела.