Од свог оснивања, Скупштина Градске општине Обреновац, није имала салу за одржавање седница. Зато је сала некадашњег биоскопа ”Палеж” наменски опредељена и опремљена тако да ће убудуће ова зграда бити стална адреса на којој ће се одржавати скупштинске седнице.

Данас је одржана прва седница Скупштине у новом амбијенту, а одборници и председавајући ће имати прилику да користе савремени електронски систем заказивања и вођења седница.

На дневном реду седнице је, између осталог, био и предлог одлуке о давању сагласности за закључење споразума o сарадњи и три појединачна уговора са ЈП ”Електропривреда Србије” на реализацији пројеката јавне намене на територији Градске општине Обреновац. Разлог за доношење ове Одлуке је намера ЈП ЕПС као компаније са израженом корпоративном и друштвеном одговорношћу, која је посвећена спречавању негативних утицаја на животну средину кроз инвестирање и финансирање пројеката од значаја за екологију и унапређење квалитета живота грађана у срединама у којима послују њени огранци, да поспеши и унапреди развој градске општине Обреновац у области комуналне инфраструктуре са три милијарде у наредне три године, од чега милијарду и 350 милиона динара за изградњу III магистрале топловода, а 215 милиона динара за уређење централног дела градског језгра и Јасеначког потока.

Одборницима је срећан рад у новом амбијенту пожелео председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић. Он је у свом обраћању објаснио да је Веће општине донело одлуку да се Милораду Грчићу, в.д. директора ЈП ЕПС додели награда заслужни грађанин као захвалница за дугогодишње ангажовање, изузетан и немерљив допринос развоју општине Обреновац у области унапређења комуналне инфраструктуре и уређења градске општине.

– Наша је жеља да се на овај начин захвалимо нашем суграђанину који је суштински вратио Електропривреду и ТЕНТ својој кући – казао је Чучковић. Он је истакао неколико аргумената за доделу овог признања између којих и то да је Милорад Грчић оживео пројекат одсумпоравања на ТЕНТ-у, као и да је имао храбрости у борби за очување ПроТЕНТ-а.

– Електрана је била носилац развоја Обреновца, сви велики и важни објекти су били финансирани од стране Теромелектране: Дом културе, стамбена насеља, базени, хотел… Данас констатујемо да, оквирним споразумом који ћемо потписати, тај развитак после неколико деценија настављамо – нагласио је Чучковић и рекао да је од Грчића научио да су Норвежани успешни зато што сваки свој пројекат раде за 100 година унапред и истакао да општина тај принцип жели да примени.

– Желим да се захвалим директору за опредељена средства јер су она у висини наша два годишња буџета – напоменуо је Чучковић.

По реализацији дневног реда и по давању сагласности, Милорад Грчић, в.д. директора ЈП ЕПС и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приступили су потписивању поменутог споразума и појединачних уговора. Након тога је Чучковић уручио захвалницу Милораду Грчићу.

Грчић се захвалио на признању и рекао да је то највећа част која може да се укаже једном човеку рођеном у Обреновцу и који у њему живи.

– Битно је да је неко из Обреновца у прилици да са аспекта државне политике Обреновцу надокнади нешто што је неколико деценија каскало, а што су Обреновчани заслужили. Генерације које долазе после нас ће имати користи од ових крупних инфраструктурних пројеката – казао је Грчић и истакао да је Обреновац познат по најбољем грејању у Србији али је додао да је циљ завршетак топлификације Обреновца и то у два правца, један правац је топлификација нових конзумних подручја, а други је стабилизација и побољшање постојећих подручја.

Пројекат изградње III магистрале топловода ће омогућити да грејање Обреновчана буде много боље и стабилније, а коначно ће га добити и месне заједнице Уровци, Кртинска и Звечка као и делови града који су тренутно без грејања.