Трибина “Образовање за све” одржаће  се 12. маја 2011. године, од 17.00 до 20.00 часова, у позоришној сали Спортско-културног центра у Обреновцу.  Трибина је посвећена промоцији свима доступног квалитетног образовања и обезбеђивању позитивне климе за инклузивно образовање у складу са Законом о основама система образовања и васпитања Републике Србије из 2009. године.

Предвиђене теме у оквиру трибине су: регулатива којом се унапређује праведност образовања, карактеристике инклузивног вртића и школе, и обезбеђивање подршке деци и наставном кадру; како подучавати свако дете на начин који му највише одговара (индивидуализација и индивидуални образовни план); улога интерресорне комисије за процену потреба за пружањем додатне образовне, здравствене  или социјалне подршке детету; примери образовне праксе прилагођене потребама детета у вртићу/ школи.

На трибини ће говорити: Гордана Цветковић, начелница Школске управе Београд; Јелена Најдановић Томић,  фацилитатор; Јасмина Ђурђевић, психолог, члан Интерресорне комисије за процену потреба за пружањем  додатне образовне, здравствене  или социјалне подршке детету и Слађана Бајчић, професор српског језика.

Трибина се организује у оквиру кампање “Сви у школу, будућност за све” коју су покренули Савез учитеља Републике Србије, ЦИП-Центар за интерактивну педагогију, Центар за образовне политике и Фонд за отворено друштво, у сарадњи са Министарством просвете (пројекат “Пружање унапређених услуга на локалном нивоу” – ДИЛС). Основни циљ кампање је остваривање квалитетне инклузивне праксе за сву децу – повећање обухвата деце из маргинализованих група и унапређивање квалитета образовања које сва деца добијају у предшколском, основношколском и средњошколском образовању.
Кампања се реализује у сто места у Републици Србији.