Седму годину за редом Еколошко друштво “Бели Багрем” из Стублина организовало је ускршњу Туцијаду у парку у Стублинама. Као и сваке године позиву за учешће одазвао се велики број учесника и то не само из Стублина,  него и из Обреновца и Београда.

На традиционалном такмичењу учешће је узело преко 150 учесника.  Изабрано је најтврђе јаје, а на основу гласова посетилаца одабрана је најлепше декорисана ускршња корпица. За све победнике обезбеђене су и симболичне награде.

Поред такмичарског дела приређен је одговарајући културно-уметнички програм у ком су наступили плесни ансамбл Предшколске установе “Перка Вићентијевић”, КУД Стублине и КУД Круна.

 

Тог дана су чланови Еколошког друштва “Бели Багрем” организовали један еколошки перформанс, а све у циљу представљања једног од наредних еколошких пројеката који ће бити реализован на територији града Београда. Посетиоци су могли да се упознају са идејом селективног одлагања отпада кроз разговор са активистима ове организације. Том приликом су у парку у Стублинама постављене посебно обележене канте за одлагање папира, пластике, метала, стакла и медицинског отпада.