Свеобухватна акција коју спроводе Градска општина Обреновац и ЈКП ”Обреновац” која се односи на уклањање дивљих депонија данас је настављена у месној заједници Дрен.  Паралалено са овим радовима чисти се депонија на путу за Бањане и Вукићевицу.

Председник Савета месне заједнице Дрен, Драган Јовановић казао је да ова депонија годинама представља проблем свим мештанима и истакао значај чишћење исте. Он је овом приликом апеловао на грађане да не бацају отпад на места која нису предвиђена за то. Јовановић је најавио и почетак радова на крпљењу и уређењу пута од уласка у Дрен до Иверића.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић подсетио је да је општина покренула акцију чишћења још у месној заједници Конатице и да су машине данас стигле на други крај града како би очистиле још једну депонију. Он је нагласио да овакве депоније представљају велику опомену и додао да понекад и казне не могу да промене стање, док се свест суграђана о заштити животне средине не промени.

Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Пантелић рекао је да је општина Обреновац основала комисију како би комунални ред у Обреновцу био подигнут на знатно већи ниво и истакао приоритетне задатке те комисије, међу којима су уз чишћење депонија, актуелна питања проблема паса луталица и непрописног паркирања у граду.

– Од почетка године на територији општине Обреновац очишћено је више од 50 малих и 20 великих депонија. Мештани Дрена имају велике контејнере, који се редовно празне и на тим местима могу одлагати свој отпад. Такође, сваке прве суботе у месецу ЈКП организује акцију бесплатног одвожења кабастог отпада – подсетио је Бранислав Вилотић.