Члан градског већа проф. др Фадиљ Еминовић и представник Секретаријата за културу Андрија Бојанић посетили су јуче ЈП Спортско-културни центар ”Обреновац”.

Еминовић је истакао да су вођени разговори о децентрализацији културе, као и продукцији културних програма у Обреновцу.

– На састанку је договорено да наставак сарадње буде базиран на комуникацији и размени програма између ЈП СКЦ ”Обреновац” и културних установа Града Београда. Акценат је стављен на позоришне куће, музеје и фестивале чији је покровитељ Град Београд. Јавно предузеће СКЦ ”Обреновац” испуњава услове за одржавање најкомплекснијих културних манифестација, како оперских  и балетских, тако и позоришних представа. Осим извођења, ово предузеће има капацитет и за продукцију позоришних комада, што су током ове године и доказали – изјавио је Еминовић.

Задовољство састанком није крио ни директор ЈП СКЦ Иван Јегоровић, који је рекао да је исход крајње позитиван. Он је додао да овај састанак за предузеће на чијем се челу налази значи широк спектар могућности за успешан наставак продукције, као и приказивање нових програма.

Еминовић и Бојанић су упознати и са целокупним културним програмом  ГО Обреновац, а договорена је и сарадња на пољу промовисања свих манифестација које се одржавају у Обреновцу.

Догађају је присуствовао и члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић.