Јавно комунално предузеће Паркинг сервис ”Обреновац” заједно са својим оснивачем, Градском општином Обреновац, је ове године приступило уређењу паркиралишта код Дома војске које је започето још 2004. године. У претходном периоду су наплатне рампе, поред Карађорђеве улице, постављене и на спајању са улицом Вука Караџића, чиме је прилаз паркиралишту оперативнији, истакао је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

– Желео бих да апелујем на наше суграђане и оне који користе паркинг код зелене пијаце да искористе могућност новог оперативног приласка паркингу код Дома војске. Он је на само неколико десетина метара од постојећег паркинга. Сведоци смо да су велике гужве у Улици Вука Караџића, а биће и још веће у наредних девет месеци због изградње надземног дела објекта новог крила Дома здравља. Сви радови на изградњи темеља су до сада имали повремено заустављање саобраћаја, сада ћемо то имати доста чешће – закључио је Чучковић и додао да је здравије мало се прошетати до саме пијаце или Дома здравља.

Директор ЈКП Паркинг сервис ”Обреновац”, Игор Вујичић је рекао да се на овом паркиралишту плаћање врши по започетом сату приликом напуштања паркиралишта.

– Наше посебно паркиралиште из Дома војске је вид помоћног паркиралишта нашем паркингу код зелене пијаце. Сведоци смо да тај паркинг не може да задовољи све потребе наших суграђана из тог разлога се и приступило трајном уређењу овог паркиралишта. Капацитет је 92 паркинг места, од тога је, према захтевима наших месечних корисника, одвојено 50 одсто места за њих, а што се тиче саме цене она је по започетом сату и износи 50 динара – рекао је Вујичић.

Из ЈКП Паркинг сервис напомињу да ће се у понедељак, 12. новембра због обележавања државног празника Дана примирја вршити наплата паркирања само на посебним паркиралиштима (Зелена пијаца и Дом војске) док се на осталим паркинг местима неће вршити наплата.