У Градској општини Обреновац данас је одржана редовна седница Штаба за ванредне ситуације и седница Штаба зимске службе. Седницом је председавао заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић. Разлог заказивања седнице је припрема за предстојећи зимски период и рад стручно оперативних тимова зимске службе.

– Иако је спољна температура двадесетак степени и иако смо релативно далеко од зиме, одржали смо редовну седницу штаба за ванредне ситуације, главна тема је припрема за зимски период. Данас смо водили разговоре на тему спремности јавних предузећа и свих субјеката који учествују  у пословима зимске службе, оно што је охрабрујуће јесте да су сви изјавили да су потпуно спремни. Следеће недеље ће ЈКП ”Водовод и канализација” мењати битне вентиле, очекујемо мање прекиде у снабдевању водом, али је то јако важно за систем.  И наше комунално је спремно и за редовна и ванредна чишћења, такође и ЈКП ”Београдпут”, Дом здравља, спремни смо и за евентуални превоз угрожених лица у геронтолошки центар, Електро дистрибуција је спремна, црвени крст, социјални рад, полиција и ватрогасна јединица – закључио је Митровић.

Као и сваке зимске службе, Јавно предузеће за изградњу Обреновца је у претходном периоду урадило припремне радове, то јест сачињен је оперативни програм одржавања некатегорисаних путева на подручју Градске општине Обреновац.

– Мрежа некатегорисаних путева у Обреновцу је огромна, укупна дужина је око 1480 километара и управо су због тога у плану и програму одржавања некатегорисаних путева у зимским условима сачињени приоритети. Мрежа је подељена у три приоритета, путеви првог приоритета су углавном путеви који су асфалтирани и путеви чија геометрија, односно ширина саобраћајница, дозвољава да возило са зимском опремом, то јест, посипачем и раоником може да уђе у ту саобраћајницу и да може да се окрене. Други приоритет су путеви који углавном нису асфалтирани и трећи су споредни путеви. У зависности од интензитета снежних падавина тако ћемо се и понашати – казао је Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу и напоменуо да, као и до сада, очекују велику помоћ и сарадњу са члановима савета месних заједница.