Поводом стогодишњице Дана примирја у Првом светском рату, који се обележава 11. новембра, Амбасадор Канаде Њена Екселенција Кати Чаба данас је посетила Обреновац. Амбасадор Чаба је најпре, упутила куртоазну посету Мирославу Чучковићу, председнику општине Обреновац, а затим је посетила Гимназију у Обреновцу.

– За нас као општину је изузетно важно да наставимо сарадњу са Канадом која је светска сила и која је помогла обнову Обреновца са преко пола милиона долара. Мислим да постоје велике могућности за сарадњу, пре свега Канадско Српска привредна агенција ”CANSEE” је агенција која може привући доста инвеститора у Србију, а самим тим и у неку од напуштених хала које ми имамо, мислим на ФАМ и ФИМ на простору ”Прве иксре” у Баричу. Са друге стране, имамо потенцијал за сарадњу наших гимназијалаца и студената уметничких факултета са њиховим Универзитетом у Квебеку. То је данашњи циљ нашег сусрета и молба да амбасадорка својим ауторитетом учини све да ми, грађани Обреновца, кроз конкретне видове сарадње можемо имати користи од те светске силе – истакао је Чучковић.

Након састанка у општини, Њена Екселенција је у Гимназији у Обреновцу присуствовала културно уметничком програму на српском, енглеском и француском језику који су припремили ученици.

– Мени је било јако пријатно и драго с обзиром да сам први пут у Обреновцу, имам лепе импресије, школа је дивна, ученици су талентовани. Председник општине нам је дао неколико идеја за конкретну сарадњу, сигурно сам да ту има добрих могућности – рекла је Амбасадор Кати Чаба.