У склопу обележавања недеље UN која је посвећена општој безбедности на путевима (25.-29. април 2011. године) Градска општина Обреновац је данас, у сарадњи са Комисијом за безбедност у саобраћају, организовала општинско такмичење ученика основних школа “Шта знаш о саобраћају”.

Такмичење је одржано у Првој обреновачкој основној школи са циљем подстицања саобраћајног образовања и васпитања деце основно школског узраста у функцији усвајања правила и вештина безбедног понашања у саобраћају.

Током априла организована су школска такмичења ”Шта знаш о саобраћају” у основним школама на подручју градске општине Обреновац, а победници су данас представљали своју школу на општинском такмичењу. Такмичење је одржано према Правилнику Ауто мото савеза Србије који се може погледати овде.
 
Организатор такмичења је обезбедио награде за најбоље ученике, а победници општинског такмичења “Шта знаш о саобраћају” су:
 
Прво место: Немања Сретеновић, ОШ “14. октобар” Барич, награда: дигитални фото-апарат,
Друго место: Иван Станивуковић, Прва обреновачка основна школа, награда: мобилни телефон и
Треће место: Кристијан Зарић, ОШ “Живојин Перић” Стублине, награда: бицикл.

42. градско такмичење ученика основних школа “Шта знаш о саобраћају” биће одржано 14. маја 2011. године у СРЦ “Пионирски град” на Кошутњаку.

На ово такмичење су се, поред три првопласирана, пласирали и Стефан Радованац, ОШ “14. октобар” Барич, Емилија Софронијевић, ОШ “14. октобар” Барич, Ана Недељковић, ОШ “14. октобар” Барич, Александра Томић, ОШ “14. октобар” Барич и Марија Томић, ОШ “Живојин Перић” Стублине.